Gastronomia to szczególna dziedzina, w której każdy etap serwowania posiłków musi zostać starannie zaplanowany. Jednym z najważniejszych zadań jest wybranie odpowiedniego opakowania. Czym powinno się ono wyróżniać? Temat ten omawiamy w naszym artykule.
Opakowania do gastronomii – co warto wiedzieć?
Opakowania dla gastronomii to przede wszystkim opakowania jednorazowe, które mimo swojego krótkiego "życia" muszą wyróżniać się wysoką jakością i bezpieczeństwem w kwestii kontaktu z żywnością. Powinny być także wygodne w użytkowaniu, estetyczne i zaprojektowane pod potrzeby danego biznesu.
Jako firma z doświadczeniem wiemy, jak szeroką branżą jest gastronomia. Właśnie dlatego przygotowaliśmy różne rodzaje opakowań, w tym box zamykany, kubełki, opakowania na zapiekanki, opakowania na naleśniki, opakowania Lunch Box, a także opakowania do tortilli.
Czym kierować się przy wyborze opakowań do gastronomii?
Czym warto się kierować przy wyborze opakowań? Oto kilka ważnych elementów:
- przeznaczenie opakowań – należy określić, do jakiego rodzaju posiłków będą one dedykowane, a co za tym idzie, jakie powinny mieć właściwości,
- materiał wykorzystany do produkcji – materiał zawsze powinien być wytrzymały i w pełni bezpieczny, najczęściej stosowane propozycje to styropian, plastik, papier,
- ochrona środowiska – opakowania jednorazowe powinny być ekologiczne i łatwe w recyklingu, tak by nie stanowiły obciążenia dla środowiska,
- wymiary opakowania – opakowanie powinno zabezpieczać produktu i być wygodne dla klienta,
- personalizacja – w dzisiejszych czasach opakowania stają się pewnego rodzaju reklamą, dlatego warto skorzystać z naszych, w pełni personalizowanych propozycji.
Już dziś odwiedź naszą stronę i sprawdź naszą szeroką ofertę!